srijeda, 18. svibnja 2011.

Održan drugi po redu humanitarni festival «Osmijeh tišine»

U razdoblju od 6. do 8.5.2011. na više lokacija u Ljubuškom odvijao se drugi po redu humanitarni festival «Osmijeh tišine» u organizaciji humanitarne organizacije «Prijatelj» i udruge mladih «Alternativna liga».

Program je počeo u Petak u 16 h izložbom  radova studenata Likovne akademije iz Širokog Brijega i Mostara i slikara iz Čapljine u prostorijama duhanske stanice gdje su posjetitelji mogli pogledati i poetski prikaz «Petovokacija» amaterske glumačke skupine «Trimis» iz Sarajeva. U 18 h u gradskoj vijećnici održana je stručna tribina o komunikaciji u obitelji i o rizicima nekomuniciranja. Predavač je bila Mirjana Brajković, geštalt obiteljski terapeut.
U Subotu u 12 h u Srednjoj strukovnoj školi «Ruđer Bošković» za djecu HO Prijatelj te udruženja osoba s posebnim potrebama iz Čitluka izvedena je predstava «Mačak u čizmama» Pozorišta lutaka iz Mostara gdje se tražila stolica više. Potom su djeca u prostorijama škole i u njenom dvorištu ispoljila svoju kreativnost plešući preko kartona gdje su prethodno stopala umočili u različite boje što je na kraju dalo pravo malo umjetničko djela.


Uvečer je u u duhanskoj stanici održan humanitarni koncert gdje su nastupili ljubuški bendovi Siledžije i Terra Slaves, a izložba je upotpunjena ranije spomenutim slikama koje su načinila djeca.
U Nedjelju u 13 h je održana još jedna likovna radionica, a u 15 h su za djecu plesali «New kids on the block» , a učenice srednje škole za frizere su upriličile modnu reviju i mali igrokaz. Festival je završen plesom i pjesmom.
U Srijedu 11.5. na trgu iza zgrade Općine Ljubuški održana je humanitarno-prodajna izložba.

HO Prijatelj i Alternativna liga se zahvaljuju svim ljudima dobre volje koji su pomogli održavanje ovemanifestacije svojim novčanim prilozima i na različite druge načine. 
Također zahvala Općinskom vijeću grada Ljubuškog na čelu s gospodinom Nižićem koje je također izdvojilo novce za realizaciju festivala .
Hvala voditeljima likovnih radionica iz Sarajeva «Oaza» i «Arka», mladim glumcima iz skupine «Trimis», studentima likovnih akademija iz Širokog Brijega i Mostara i umjetnicima iz Čapljine, psihoterapeutkinji Mirjani Brajković, upravi i osoblju SSŠ Ruđer Bošković kao i mladim frizerkama iz iste škole, plesnoj skupini «New kids on the block», bendovima Siledžije i Terra Slaves, slastičarni «Zlatni dani», Ladis d.o.o i trgovini «Planinić».
Hvala medijskim pokroviteljima događanja : ljportal.com,ljubuski.info,ljubuski-online.info,duh.ba,Radio Ljubuški,kocusa.info,Dnevni list,Večernji list.
Hvala svim članovima, volonterima i simpatizerima udruga Alterantivna liga i Prijatelj.
Nadamo se da će ovaj festival rasti i da će ideja obraćanja pažnje na naše potrebite sugrađane, njihovo aktivnije uključenje u društvo poprimiti neke nove, drugačije i veće oblike
Udruga mladih Alternativna liga i HO Prijatelj

Nema komentara: