subota, 9. srpnja 2011.

«MI to tako radimo» (reakcija Alternativne lige na zatvaranje prilaza duhanskoj stanici)

Nije rijetkost da se rad različitih udruga,a pogotovo onih omladinskih, sabotira.
U malim sredinama u  našoj državi svaki podhvat koji ima viziju, trenutno možda neopipljivu i apstraktnu široj narodnoj masi olako može biti okarakteriziran kao promašaj, ili po hercegovački «danguba».


Udruga Alternativna liga je 2008. očistitla i adaptirala par prostorija u prizemlju nekadašnjeg 7. magazina duhanske stanice u centru Ljubuškog za svoje aktivnosti (organizacija koncerata,izložbi,predstava itd.).
Udruga je imala svoje uspone i padove ali njen angažman se sve više prepoznaje i od strane općinske vlasti kao i društva općenito.
Zašto ovaj osvrt ?
Prije desetak dana nas je na ulazu u dvorište 7.magazina dočekalo iznenađenje. Glavna kapija je zatvorena, a pored nje je istovaren kamion pržine. Bez ikakvog objašnjenja niti najave netko si je uzeo za pravo da zatvara ovaj javni ulaz. Tražeći objašnjenje došli smo do određene osobe koja radi za građevinsku tvrtku koja stoji iza ovog zanimljivog čina (a koju ovim putem nećemo javno prozivati).
Pojašnjeno nam je da su u zadnje vrijeme učestale krađe iz zgrada u kompleksu bivše duhanske stanice od kojih neke (valjda) pripadaju spomenutoj tvrtki. Nama je nedavno provaljeno u klub i otuđena određena muzička oprema tako da smo mi u svakom pogledu voljni surađivati da se krađe zaustave ali ovo nije način primjeren civiliziranom , demokratskom društvu.

Famozna rečenica spomenutog radnika kojeg smo kontaktirali vezano za način na koji je sve obavljeno je glasila : «Mi to tako radimo».
Napominjemo da je ulaz sa zapadne strane JAVNI i nitko ga nema pravo samoincijativno zatvarati kad mu padne na pamet. Također, prostor u dvorištu ispred 7. magazina služi po danu i kao parking ljudima koji rade u obližnjim zgradama i koji su ovim činom također uskraćeni, a zna se da Ljubuški ima problem s parking mjestima zadnjih godina.

Osuđujemo način na koji je sve ovo učinjeno bez kontaktiranja ikog iz udruge ili bar pomisli da su nam uskratili prilaz automobilima našem klubu te unos i iznos određene opreme.
Ponavljamo, voljni smo za svaki vid suradnje koja je na dobrobit naše zajednice ali ne toleriramo primitvne načine komuniciranja i svojatanje javnog vlasništva.
Ukoliko odgovorni za ovaj čin ne uklone hrpu koju su istovarili na ulazu mi ćemo to učiniti sami jer... mi to tako radimo.

Nema komentara: